Formülsüz Fizik | Üniversiteye Hazırlık | Üniversiteye Hazırlık Kitapları | Üniversiteye Hazırlık Kursları | Ders Videoları

Genel

NETLERİM ARTMIYOR! SINIF360 İLE NETLERİMİ NASIL ARTTIRABİLİRİM -1

Yazar : Aykut
Tarih : 13.08.2019
Kategori : Genel

Üniversiteye hazırlık dönemini genellikle bir yıl olarak düşündüğümüz zaman öğrencilerin gözünde oldukça büyüyor. Bu yüzden de öğrenciler boşa kürek çekiyormuş hissine kapılabiliyor. Bunun çözümü olarak da genelde dershaneler ya da özel eğitim veren kurumlar öğrencilere deneme sınavları yapıyordu. Peki denemelerde netlerim artmıyor, nasıl arttırabilirim diyen öğrenciler boşa mı kürek çekiyor? Tabi ki cevap koca bir HAYIR! Fakat bunun belli başlı nedenleri bulunmakta. Biz de SINIF360 olarak bu yazı dizimizde sizlere netleriniz neden artmadığından ve nasıl arttırabileceğinizden bahsedeceğiz. Hazırsak başlıyoruz.


Önce Zayıf Noktalar


Genel anlamda öğrenciler maalesef en çok sevdiği derslere çalışıyor. Böylece vicdan rahatlatıp içlerindeki eksiklikleri tamamladıkları yanılgısına düşebiliyorlar. Peki diğer eksikler ne oluyor? İşte onlar hep orada eksik olarak kalmaya devam ediyor. Bir süre sonra bildiğiniz konuları sürekli tekrar etmenizden kaynaklı olarak netleriniz belli bir düzeyde sabitleşiyor. Bu da ister istemez moralinizi bozabiliyor.


O yüzden ilk olarak yapmanız gereken SINIF360 derslerinizdeki tüm konuları göz önünde bulundurup objektif bir şekilde eksik olduğunuz konuları belirlemek. Bunun için ise Akıllı Koç Planlama Defterini kullanarak çok daha stratejik bir tespit gerçekleştirebilirsiniz. Ardından ise eksik olduğunuz konuları SINIF360 ders videolarından ve konu anlatım kitaplarından çalışmaya başlamak. Ancak altını çizerek belirtelim ki eksiklerinizi belirlerken kendinize objektif olmanız oldukça önemli.